Hoppa till innehåll
Hem » Vårt erbjudande

Vårt erbjudande

För oss finns det väldigt få hinder – men väldigt många möjligheter

Ni kommer alltid att få besök av samma varma person.
Första besöket är förutsättningslöst där vi lär känna varandra, givetvis kostnadsfritt, och ni bestämmer om mötet sker hos er eller på annan plats. Trygghet och förtroende är viktigt för oss och ni ska alltid känna er bekväma med att träffa oss.

Ni kan anlita oss en gång eller väljer ni att abonnera våra tjänster. Vi utformar en plan som passar dig. Kanske vill ni att vi träffas varannan vecka, en gång i månaden eller varannan månad. Ert behov och önskan avgör! (Läs gärna mer här om våra priser.)

Vi respekterar våra kunders integritet och pratar aldrig med andra om våra besök hos er såvida vi inte kommit överens om annat.
Både vi på Silverkanten och vetenskapen (länk) vet hur viktigt det är att framtiden och vardagen har ett meningsfullt innehåll. Att ha ett kryss i kalendern med något att se fram emot är inte bara trevligt, det är också ett sätt att hålla sig frisk, glad och kunna leva längre.

Vi kan göra mycket tillsammans och nedan har vi några förslag på trevliga aktiviteter där merparten är berättigade till rutavdrag. Låt listan inspirera dig – inte begränsa dig.

Samla på små och stora upplevelser- inte små och stora saker

Här kommer en meny av aktiviteter:

Frukost

En gång i veckan. En gång i månaden. Eller när det passar dig. 

Vi träffas för en frukost med samtal om allt mellan himmel och jord. Vi är pålästa om senaste nytt eller så pratar vi om svunna tider. Eller något helt annat. Det viktiga är att kunna dela en stund tillsammans och ha något att se fram emot. Vi kan självklart också passa på att fixa något ni behöver hjälp med när vi är hos er.

En frukost med oss ger Silverkant i livet!

Promenad

Att komma ut i skogen, till havet eller bara ett varv runt kvarteret. En nypa friskt luft med sällskap du kan lita på. Vill ni låta samtalet flöda under promenaden gör vi så, eller låter naturen tala till oss under vår stund tillsammans. Vi utgår från ditt hem och din takt.

En promenad med oss ger Silverkant i livet!

Laga middag tillsammans

Att dela en stund med en medmänniska är mycket värt och varför inte laga en enklare middag tillsammans med oss på Silverkanten. Vi hjälps åt i köket eller så står vi för arbetet och ni håller oss sällskap vid köksbordet. Vi lagar det ni önskar och kanske vet ni precis hur det ska göras men behöver hjälp med det praktiska, då löser vi det. Eller om ni bara vill bli ompysslade med någon som lagar er mat, det fixar vi det med. Ert val!

En middagsstund tillsammans ger Silverkant i livet!

Samtala 

Ibland kan det enkla vara det geniala. Att bara prata en stund. 

Inga krav utan vi slår oss ned på en lämplig plats och låter samtalet flöda och se vart det leder oss. I vår digitala värld sker ofta kommunikation ytligt och det är viktigare än någonsin att uppmuntra meningsfulla samtal. Under vår stund låter vi inte den digitala världen störa oss. Vår förhoppning är att kunna öppna nya perspektiv under samtalet. Vårt löfte är att vi är närvarande i samtalet.

Låt samtalet ge livet Silverkant!

Istället för att visualisera ett samtal på en bild har vi valt ut några varmpratskort från Mind. Mind är en ideell förening som, liksom vi, vill lyfta fram medmänsklighet. Genom att köpa varmpratskorten bidrar vi till deras arbete med psykisk hälsa.

Fixarstund

Vi vet att det ibland finns småsaker som aldrig riktigt blir gjorda. Jodå, det finns gott om dem hemma hos oss också. Det där som aldrig hinns med och som med handen på hjärtat inte är det roligaste i världen… Tillsammans städar vi undan problemet med glimten i ögat!

Rensa i källaren, på vinden eller gör den där döstädningen som aldrig blir av. Vi ser till att det blir av och du är med hela tiden, även om det är vi som utför jobbet som du vill ska bli gjort! Vi tror oss också kunna lova att vi har kul på vägen…

Se till att brandvarnarna testas eller den där lösa skruven fixas. Se till att kaffekokaren avkalkas, tvättmaskinen rengörs eller att maskrosorna tas bort. Vi gör jobbet och du berättar hur du vill ha det!

Få lite extra hjälp med handlingen

Handla tillsammans i affären du väljer, vi finns med hela vägen oavsett om det gäller inhandling av mat, dryck, kläder eller fönstershopping. En gemensam stund bland andra medmänniskor kan ge energi även om det inte leder till några inköp.

Korsord & pussel

Att ta sig an 1000-bitars pussel kan vara både utmanande och svårt. Att däremot se ett vackert motiv växa fram och att hitta den där biten som du letat efter en tid, det ger en härlig tillfredställande känsla. Snäppet bättre är faktiskt känslan när du lägger den sista pusselbiten i pusslet som du ”kämpat” med en tid! Vi på Silverkanten har ofta ett pussel igång, inte sällan ligger det på köksbänken och hela familjen lägger pusselbitar, då och då. Vi tar gärna med oss ett pussel och en pusselmatta så slipper pusslet vara i vägen när du inte känner för att pussla.

Kanske tycker du bättre om att lösa korsord? Eller vad sägs om vi tillsammans löser veckans Melodikrysset? I båda fallen tror vi att det är en fördel med olika generationsperspektiv och vi löser gärna olika former av kryss tillsammans med Er. I tidningen, på paddan eller i telefonen- vi hjälper till att hitta den bästa formen för dig.

Utflykt till naturupplevelse

Inget är som att kika ut över horisonten och höra havet brusa. I Skåne är det alltid nära till ett hav och upplevelserna kan bli olika beroende av vilken kustsida du befinner dig vid. Vill du följa med oss till östkusten, ta en kaffe uppe på ett fort och se Stenshuvud i horisonten? Eller vill du hellre följa med till västkusten och se båtarna lotsas eller på egen hand köra igenom det vackra sundet? Möjligheterna är många.

Sveriges årstidsvariation är fantastisk- låt oss tillsammans se och uppleva vårens ankomst med vitsippor, ramslök och limegrönskande lövskog. Låt oss uppleva sommarens värme och sand mellan tårna eller ett dopp i en ljummen sjö. Eller vad sägs om att vi tar en promenad bland fallna höstlöv i klar och krispig luft som avslutas med en fika i naturen? Vi hittar platserna eller så kommer du med förslag på var du vill åka, allt är möjligt!

Kulturell upplevelse

En kulturell upplevelse kan med fördel göras inom hemmets fyra väggar. Vi hjälper dig med tekniken och vi ser till att det blir en mysig och givande stund. Konserten på Svt, filmen på Tv4 eller musikprogrammet på Sveriges Radio.

Kulturella upplevelser och ”nöjen” utanför hemmet är tyvärr inte något som Skatteverket godkänner för RUT-avdrag – icke desto mindre är det något som verkligen tillför något extra i tillvaron.

Vi hjälper dig hela vägen, från bokning till transport och sällskap. Tillsammans ser vi filmen på bio som du hört så mycket om, vi lyssnar på konserten som du läst om i tidningen eller besöker vi muséet som du så länge tänkt ta dig till! Många är sedan de gånger som vi kan prata om vår gemensamma upplevelse eller för den delen kika på foton från upplevelsen.

Hjälp i den digitala världen

Att inte kunna ta del av den digitala tid vi lever i bidrar tyvärr till utanförskap och en känsla av att missa en massa möjligheter som samhället ger idag. Vi är utbildade inom digital förändring. Vi hjälper er, med största möjliga förtroende, att exempelvis komma igång med en mobil, sätta upp en streamingtjänst, enklare installation av nätverk eller hur ni ska kunna utföra videosamtal med nära och kära.

Allt görs på en individanpassad nivå med säkerhet och integritet i fokus.

Är detta allt vi erbjuder?

Nej, vi har många fler strängar på vår lyra. Vi tar gärna ett möte eller samtal med er om vad just ni behöver hjälp med. Kan vara tillsyn av ert hus eller fritidshus, vattning av blommor, utflykt till era barndomstrakter, fixning av fest och mycket annat.

Ni är hjärtligt välkomna att höra av er till oss!

Visste du?

Om vi tillsammans gör ett ärende i ditt lokala närområde, som innebär transport i bil, så bjuder Silverkanten alltid på transporten!

Att ha något att se fram emot gör att modet hålls uppe